Archive for July, 2010

Korg DS-10: “Brute Force”

July 17th, 2010

Ny låt som jag jobbat på ett tag.

Blev jävligt nöjd, fick till en del schyssta patches och melodier. De väldigt trevliga personerna på DS10forum.com var till stor hjälp.


Tant Gredelin ger helt enkelt inte upp

July 15th, 2010

Jaha. Ask vill ha snabbare domstolar. Visst. Att få det hela undanstökat snabbare är bara positivt – man kan både döma de skyldiga och fria de oskyldiga snabbare.

(SydsvenskanSvDAB)

Regeringen vill öka möjligheterna för åklagare att lagföra brottslingar utan inblandning av domstol.

Facepalm

Facepalm

Nej, det var ju inte såhär jag menade! De skriver “inblandning av domstol” som om det vore någonting jättebesvärligt, alldeles superjobbigt och i princip onödigt. För regeringen vill “skapa ett modernare och effektivare brottmålsförfarande”.

Det finns en anledning till att domstolar existerar. Det är en riktigt bra anledning. Den kallas rättssäkerhet. På något outgrundligt sätt blir det helt enkelt bättre när den anklagade har chans att försvara sig inför en domstol. Bemöta åklagarens anklagelser och bevis. Och ja, ni vet, få en dom från någon som inte är åklagare. Åklagaren lär nämligen ha åsikten att den anklagade är skyldig. Av någon outgrundlig anledning.

Men visst. Okej. Om det är lätt att överklaga och få fallet prövat i en domstol, kanske. Så länge det finns någorlunda klara regler i rättssystemet.

Regeringen vill också se mer flexibla regler och alternativa former för hur brottmål kan avgöras samt öka parternas inflytande över brottmålsprocessen.

Double Facepalm

Double Facepalm

Flexibla regler! Men ja, vilken idé! Då kan man böja lite på dem när de blir lite obekväma.

Fantastiskt.

Utredaren ska också se över hur man kan komma tillrätta med förhandlingar som ställs in därför att den misstänkte aldrig dyker upp. Uppgiften blir att hitta metoder för att se till att den tilltalade verkligen inställer sig men också att överväga om domstolen kan döma trots den misstänktes frånvaro.

Triple Facepalm

Triple Facepalm

PP och Fi i skolvalet

July 8th, 2010

Expressen skriver att Sverigedemokraterna får sina valsedlar distribuerade i skolvalet, medan Piratpartiet och Feministiskt Initiativ inte får det. Precis som i riksdagsvalet, alltså.

Jag förstår faktiskt inte varför det blir en sådan uppståndelse kring det här. Jag tycker att det låter fullständigt rimligt att skolvalet har samma förutsättningar som riksdagsvalet.

För Piratpartiets del är det inte heller ett problem. Vi kommer inte att ha några svårigheter att få ut våra valsedlar i skolorna själva. Då förutsätter jag såklart att vi är välkomna att göra det. Annars lovar jag att bli högljudd.

Lite mer oroande är vissa skoladministrationers ovilja att tillåta “ovanliga” röster, eller vad man ska kalla dem. Inte riktigt rätt sätt att lära ut demokratiska principer på. Pedagogisk fail.

Förbjud eleverna att rösta SD, så lovar jag er att deras miniatyruppror utvecklas till en mycket större samhörighetskänsla och långvarig lojalitet till partiet. Att bli motarbetad är en stark motivationskälla.