Åh, jag älskar DRM!

March 9th, 2010 by Snild Dolkow Leave a reply »

Jag har skrattat åt det här i ett par dagar nu.

Okej, så i januari berättade Ubisoft att de tänkte börja använda en ny typ av DRM-skador på sina spel. Deras betalande kunder skulle vara tvungna att vara uppkopplade till Ubisofts servrar för att spela sina legitimt inköpta spel. Och vi pratar alltså en konstant uppkoppling, inte bara precis när man installerar eller startar spelet. Ubisoft tyckte naturligtvis att det här var en jättebra idé, och såg inga som helst problem med systemet.

(Förresten, Valve’s Gabe Newell har en lite bättre syn på spel, “service”, pirater och DRM…)

Iallafall: I fredags släppte Ubisoft Assassin’s Creed 2. Föregångaren var väldigt populär, och förväntningarna var naturligtvis höga. Och spelet har också sålt bra.

Nu kommer det roliga.

I söndags gick Ubisofts DRM-servrar ner. De blev onåbara. Vanlig överbelastning eller sabotage, anledningen spelar ingen roll. Oavsett vilket är resultatet att Ubisofts betalande kunder nu inte kan spela sitt spel, medan piraterna, som har en kopia av spelet där DRM-skadorna är bortplockade, kan spela hur mycket de vill.

Åh, jag älskar DRM!

Advertisement

6 comments

 1. André says:

  Det tål också att nämnas att fast Silent Hunter 5 crackades samma dag som det släpptes ljuger Ubisoft likt Baghdad Bob i sin pressrelease och säger att “det finns inga fungerande crackade versioner av varken AC2 eller SH5″, bara för att dämpa vreden från betalande kunder som inser att det enda DRM:en nu gör är att sabotera för de som köpt spelet.

 2. Snild Dolkow says:

  Ja, just det.. Fantastiskt roligt, det också. :)

 3. Man kan inte annat än skratta åt det hela, det är så sjukt förutsägbart men ingen på ubisoft verkade ha den verklighetskollen… ingen med makt iaf. Men klart nu kan de skylla på pirater var gång servern går ner :P

 4. E-mannen says:

  Ställer mig frågande till att det verkligen finns fungerande cracks. Vad jag har hört så funkar typ tutorialen på de releaserna som finns, men sedan tar det stopp.

  Sedan undrar jag varför du inte har en flattr-knapp på din perlersida? Finns det inget stöd för din web-lösning i flattr än?

 5. Snild Dolkow says:

  E-mannen: Jag har hört att det ska funka, men har inte testat själv, så…

  Angående Flattr-knappen så har det funnits en… Ser nu att den är borta med ett felmeddelande. Flattr kanske har bytt sitt interface. Ska kolla på det.

 6. Snild Dolkow says:

  Jodå, de hade bytt interface — och pajat kompabiliteten med den gamla button-koden. Sånt som man får vänta sig i Beta, men det hade varit trevligt med ett mail… :)

  Fixat nu, iallafall. Så Flattr-knappen är tillbaka på Perler-hemsidan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.