PP och Fi i skolvalet

July 8th, 2010 by Snild Dolkow Leave a reply »

Expressen skriver att Sverigedemokraterna får sina valsedlar distribuerade i skolvalet, medan Piratpartiet och Feministiskt Initiativ inte får det. Precis som i riksdagsvalet, alltså.

Jag förstår faktiskt inte varför det blir en sådan uppståndelse kring det här. Jag tycker att det låter fullständigt rimligt att skolvalet har samma förutsättningar som riksdagsvalet.

För Piratpartiets del är det inte heller ett problem. Vi kommer inte att ha några svårigheter att få ut våra valsedlar i skolorna själva. Då förutsätter jag såklart att vi är välkomna att göra det. Annars lovar jag att bli högljudd.

Lite mer oroande är vissa skoladministrationers ovilja att tillåta “ovanliga” röster, eller vad man ska kalla dem. Inte riktigt rätt sätt att lära ut demokratiska principer på. Pedagogisk fail.

Förbjud eleverna att rösta SD, så lovar jag er att deras miniatyruppror utvecklas till en mycket större samhörighetskänsla och långvarig lojalitet till partiet. Att bli motarbetad är en stark motivationskälla.

Advertisement

3 comments

 1. F. Larsson says:

  Håller med dig. Samma vilkor skall gälla i skolvalet som i verkligheten. Jag tror inte heller att det skulle vara ett problem att distribuera valsedlarna (jag hjälper till i Sth vid behov) men det kan ju bli intressant att finansiera så många extra valsedlar som det är fråga om…

  Mvh
  Fredrik Larsson

 2. Stefan says:

  Jag anser att skolvalet bör hanteras separat men med precis samma regler som gäller det riktiga valet. I det här fallet bör alltså valsedlar för partier som fått mer än 1% i något av de två senaste skolvalen delas ut av arrangörerna.

  För min del handlar det om att visa respekt för ungdomarnas röster.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.